Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagje over hyperbool

-Aan welke voorwaarden moeten de richtingscoefficienten en de startgetallen van lineaire functies voldoen, zodat het punt van symmetrie van de hyperbool dezelfde x-coordinaat heeft als het snijpunt van de grafieken van lineaire functies?

sofie
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 maart 2007

Antwoord

Als ik het goed begrijp wil je twee lineaire functies op elkaar delen
Stel je hebt f(x)=6x-14 en g(x)=3x+18.
De hyperbool zou dan zijn h(x)=(6x-14)/(3x+18)
Zou je kunnen uitzoeken (b.v. met je GRM of door na te denken) wat het symmetriepunt van de hyperbool is?

Kun je dat dan ook algemeen maken?( h(x)=(ax+b)/(cx+d))

Kun je ook eens uitzoeken wat het snijpunt is van y=ax+b en y=cx+d?

Kun je je resultaten ook combineren?

hk
woensdag 7 maart 2007

©2001-2024 WisFaq