Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire functies, parabolen en hyperbolen

Ik heb een aantal vraagjes hierover, ik kom er echt niet uit!
  1. Aan welke voorwaarden moeten de richtingscoëfficiënten en de startgetallen van de lineaire functies voldoen, zodat het maximum en minimum van de parabool dezelfde x-coordinaat heeft als het snijpunt van de grafieken van de lineaire functies?
  2. Hoe vermenigvuldig je lineaire functies? en wat heeft dit voor een gevolg op de grafiek?
  3. Is de grafiek van de productfunctie van twee lineaire functies altijd een parabool en levert de quotientfunctie van 2 lineaire functies altijd een hyperbool op?
  4. Zijn er parabolen die niet door het product van twee lineaire functies te maken zijn?
  5. Aan welke algemene voorwaarden moeten de richtingscoefficienten en de startgetallen van de lineaire functies voldoen om alle mogelijke parabolen te vergelijken?
Sorry dat 't zoveel vragen zijn...
Bedankt in ieder geval!

Sofie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 maart 2007

Antwoord

Veel vragen? Tja... dat heb je zo met praktische opdrachten. Zo hebben wij ook een aantal spelregels... Misschien moet je die ook eens lezen. Dat heb je zo met dit soort websites...
  1. Bij de eerste vraag weet ik niet waar het over gaat. Welke parabool?
  2. Lineaire functie vermenigvuldigen? Bijvoorbeeld y=2x+2 en y=3x-4 geeft:
    f(x)=(2x+2)(3x-3)=...
    ...en dan even de haakjes wegwerken. Wat valt je op?
    (hint: let op de nulpunten!)
  3. Nee
  4. Ja
  5. Vergelijken? Met wat?
Je kan ook nog 's zoeken in WisFaq

Zie bijvoorbeeld Bewijzen: parabool bij produkt van twee lijnen

WvR
maandag 5 maart 2007

©2001-2024 WisFaq