Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complexe getallen en geconjugeerde

  _         _
z z + 3(z − z) = 13 + 12i. Antwoord: 3 + 2i, −3 + 2i.
_
Als ik z vervang door a+bi en z vervang door a-bi dan wordt het:
a2 + b + 6bi = 13 + 12i

Wat ik nu zou moeten doen weet ik niet? De z is verdwenen, ik dacht hier goed aan te doen maar het lijkt er niet handiger op te worden. Als ik de z laat staan weet ik het ook niet goed.

ronald
Student universiteit - zondag 4 maart 2007

Antwoord

Hallo

(a+bi)(a-bi) = a2+b2

LL
zondag 4 maart 2007

©2001-2024 WisFaq