Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Abc-formule

Op Math4all - 5000 jaar wiskunde, klik je op wiskundigen, linksop het scherm, en dan kies je al-khwarizmi, en dan naar beneden scrolt, dan krijg je uitleg over de abc-formule in die animatie. mijn vraag: hoe komt hij erbij dat 1 kwadraat en 10 wortels 39 is, en waar haalt hij die 39 vandaan?

anass
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 2 maart 2007

Antwoord

Hallo

Dit is gewoon een voorbeeld van een vergelijking, die opgelost wordt.

Er had evengoed kunnen staan : x2 + 6x = 55
Dan was x2 + (3x + 3x) + 9 = 64, x + 3 = 8 en dus x=5

Of x2 + 8x = 105
Dan x2 + (4x + 4x) + 16 = 121, x + 4 = 11, dus x = 7

LL
vrijdag 2 maart 2007

©2001-2024 WisFaq