Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdegraads vergelijkingen

Hallo,
Ik moet een P.O maken over derdegraadsvergelijkingen maar en ik snap niet wat er bedoelt wordt met:
factorstelling en hoe je de andere 2 complexe oplossingen kunt vinden als je 3 reële oplossingen zijn.

thierr
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 28 februari 2007

Antwoord

Om met het laatste te beginnen... als je één reële oplossing gevonden hebt kan je met behulp van de factorstelling de vergelijking ontbinden en de andere 'twee' oplossingen vinden...

Voorbeeld
Los op: x3+3x2+4x-8=0

We zien dat x=1 een oplossing is... toevallig...

Vervolgens kan je dan schrijven:
x3+3x2+4x-8=0
(x-1)(x2+4x+8)=0
x-1=0 of x2+4x+8=0
x=1 of x=... of x=...
Enz...

WvR
woensdag 28 februari 2007

©2001-2024 WisFaq