Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

Hey,

Ik zit met een probleempje: A is een vierkante matrix, en ik moet bewijzen dat AT*A symmetrisch is.

Hoe moet ik dit doen?

Alvast bedankt,

Jeroen
3de graad ASO - woensdag 28 februari 2007

Antwoord

Dat kan op twee manieren:

- Een matrix is symmetrisch als hij gelijk is aan zijn getransponeerde; gebruik de eigenschap (AB)T=BTAT en toon aan dat de (ATA)T=ATA.

- Een matrix is symmetrisch als voor alle i en j geldt dat het (i,j)-element gelijk is aan het (j,i)-element. Gebruik de definitie van matrixproduct (die met die somnotatie) om aan te tonen dat (ATA)i,j = (ATA)j,i

Aan jou de keuze...

Christophe
woensdag 28 februari 2007

©2001-2024 WisFaq