Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeken berekenen op balk

Hallo:),

Ik heb een vraag, want je hebt een balk ABCD.EFGH waarvan Ab=6 Ad=4 AE=5. Punt P ligt zo op ribbe GH, dat PG=2 cm.

Ik had hem getekend, en een paar vragen erbij gemaakt, maar ik snap niet hoe je hoek PAE en hoek PAB moet berekenen. Zouden jullie het even kunnen uitleggen zodat ik het nog hopelijk optijd weet voor me toets donderdag:)

Groetjes

Tessa
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 februari 2007

Antwoord

Hallo Tessa

Je kent |EH| en |HP|, dus kun je |EP| berekenen.
Uit |AE| en |EP| kun je |AP| berekenen.
In DAEP ken je dus de 3 zijden.
Met de cosinusregel kun je dus de hoeken bereken.

LL
dinsdag 27 februari 2007

©2001-2024 WisFaq