\require{AMSmath} Gelijkblijvende annuïteit Geleend Bedrag: 295000 euroIntrest: 5,25%Looptijd 20 jaarHoe bereken ik de 'gelijkblijvende' annuïteit? Dirk S Student hbo - maandag 26 februari 2007 Antwoord Bij dit soort problemen heb je te maken met lineaire differentievergelijkingen. Er geldt:In dit geval geldt:Xt+1=1,0525·Xt+b met X0=295.000.Voor t=20 zou dan moeten gelden:En als je dat oplost dan vind je (na een tijdje?):b-24.176...denk ik...Zie ook Hoe bereken ik annuiteiten? WvR zondag 4 maart 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geleend Bedrag: 295000 euroIntrest: 5,25%Looptijd 20 jaarHoe bereken ik de 'gelijkblijvende' annuïteit? Dirk S Student hbo - maandag 26 februari 2007
Dirk S Student hbo - maandag 26 februari 2007
Bij dit soort problemen heb je te maken met lineaire differentievergelijkingen. Er geldt:In dit geval geldt:Xt+1=1,0525·Xt+b met X0=295.000.Voor t=20 zou dan moeten gelden:En als je dat oplost dan vind je (na een tijdje?):b-24.176...denk ik...Zie ook Hoe bereken ik annuiteiten? WvR zondag 4 maart 2007
WvR zondag 4 maart 2007
©2001-2024 WisFaq