Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwachtingswaarde van een poissonverdeelde stochast

De volgende vraag kreeg ik op als huiswerk en ik kom er niet uit:

Bewijs dat E(X)=l als X een poissonverdeelde stochast is met P(X=x)= e(-l)·lx/x!

Natasc
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 februari 2007

Antwoord

Begin met de definitie op te schrijven: E(X)=som(x*P(X=x),x=1..oneindig). Als je dat uitschrijft krijgt je som(ellx/(x-1)!,x=1..oneindig); dan kun je ell buiten de haakjes halen en de som die je moet bepalen wordt dan som(lx-1/(x-1)!,x=1..oneindig) en dan is ook som(lx/x!,x=0..oneindig); die som is gelijk aan el.

kphart
zondag 25 februari 2007

©2001-2024 WisFaq