Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire lening

30-jarige 4,4%-lineaire lening. De 10de jaarlijkse betaling van interest plus aflossing gelijk is aan € 15.392,-
Wat is de schuld direct na die 10de betaling?

Hester
Student hbo - zaterdag 24 februari 2007

Antwoord

Stel lening=K,dan is jaarlijkse aflossing a=K/30,zodat a+0,044(K-9a)=15392.Nu K oplossen en je bent er(bijna).

kn
zaterdag 24 februari 2007

©2001-2024 WisFaq