Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45075 

Re: Zijn de grafieken van deze poolvergelijkingen cirkels?

Mag je uit deze berekening concluderen dat de straal =2 en het middelpunt (0,2).. moet je dit niet berekenen met x2+y2=r2???

Jaco
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 februari 2007

Antwoord

Ik ben er maar even vanuit gegaan dat de vragensteller op de hoogte is van parameterkrommen. Dan is, denk ik, wel helder dat de polaire voorstelling een parametervoorstelling oplevert van een cirkel. Overigens als je de 'x' en 'y' van de parametervoorstelling invult in x2+(y-2)2=4 dan zal dat wel kloppen denk ik...

WvR
zaterdag 24 februari 2007

©2001-2024 WisFaq