Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen van een piramide

Hoe bereken je het aantal blokken van een piramide als je alleen weet hoeveel blokken hoog hij is, die vanaf de top begint met 1 blok en daarna 4 blokken, 9, 16, 25. De piramide heeft vier zijdes als je alleen een zijde ziet zie je dus 1, 2, 3, 4 blokken. stel hij is tachtig hoog. Bestaat er een formule voor?

Ahmet
Leerling mbo - donderdag 22 februari 2007

Antwoord

De formule is:

S(n)=q49345img1.gif

Je kan ook nog zien hoe je er aan komt op De piramide van Chiops.

S(80)=80·81·161/6=173.880

WvR
donderdag 22 februari 2007

©2001-2024 WisFaq