Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen (vroegere leeftijd vader en zoon )

hi wisfaq
bedankt voor jullie hulp ook namens broer joshua
ok mn vraag is
een vader is 45 jaar en zijn zoon is 15 jaar oud
voor hoeveel jaren was de vader 4 maal zo oud als de zoon
ok verhouding vader/zoon is nu 45 /15 = 3 = dus 3x
verhouding vader/zoon toen 4x
dus ik moet weten wat de y(vader 4x zo oud ) is
maar i kweet niet hoe ik dit in een vergelijking moet zetten
bedankt voor jullie hulp
sharon

sharon
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 februari 2007

Antwoord

Als het x jaar geleden was dat vader 4 keer zo oud als z'n zoon was, dan was vader (45 - x) jaar en de zoon (15 - x) jaar.
Toen gold dus 45 - x = 4(15 - x) waaruit je vast en zeker de x kunt oplossen.
Heb je de x gevonden, dan weet je dus ook hoeveel jaar je terug in de tijd moet.

MBL

MBL
zaterdag 17 februari 2007

©2001-2024 WisFaq