Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens in vergelijking van een rechte

Hallo ik heb een moeilijke vraag,

Een rechte a maakt een hoek a met de x-as met
a= -33°41'24.234" en AÎa met co(A)=(3,-1).

Stel met deze gegevens de vergelijking van de rechte a op.

Kunnen jullie mij helpen?

Alvast bedankt.

Kevin
2de graad ASO - vrijdag 16 februari 2007

Antwoord

De richtingscoëfficiënt van de lijn is hetzelfde als tan(a).
De rekenmachine geeft aan dat tan(a) = 2/3, waarmee de vergelijking van de lijn de gedaante y = 2/3.x + b krijgt.
Invullen van de coördinaten van A levert je de waarde van b.

MBL

MBL
vrijdag 16 februari 2007

 Re: Tangens in vergelijking van een rechte 

©2001-2025 WisFaq