\require{AMSmath} Delta-epsilon methode Ik moet de limiet van x naar 1 van 1/(1+x2) = 1/2 bewijzen met behulp van de delta-epsilon methode. Hoe werkt dat? Kan iemand die voormaken? Leen Student universiteit - woensdag 14 februari 2007 Antwoord Beste Leen,Uitschrijven van de epsilon-delta definitie levert:Met a = 1 en L = 1/2 krijgen we voor dat tweede deel:De teller kan je ontbinden in (1-x)(1+x).We hebben reeds dat: |x-1| = |1-x| dHieruit volgt: 1-d x 1+d € 2-d x+1 2+d fi |x+1| 2+dMet d1 is d2d en kunnen we afschatten:Voor een opgegeven e>0 kiezen we d = min(2e/3,1) zodat het gevraagde volgt. Met dank aan collega kphart voor de verbetering.mvg,Tom td zondag 18 februari 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet de limiet van x naar 1 van 1/(1+x2) = 1/2 bewijzen met behulp van de delta-epsilon methode. Hoe werkt dat? Kan iemand die voormaken? Leen Student universiteit - woensdag 14 februari 2007
Leen Student universiteit - woensdag 14 februari 2007
Beste Leen,Uitschrijven van de epsilon-delta definitie levert:Met a = 1 en L = 1/2 krijgen we voor dat tweede deel:De teller kan je ontbinden in (1-x)(1+x).We hebben reeds dat: |x-1| = |1-x| dHieruit volgt: 1-d x 1+d € 2-d x+1 2+d fi |x+1| 2+dMet d1 is d2d en kunnen we afschatten:Voor een opgegeven e>0 kiezen we d = min(2e/3,1) zodat het gevraagde volgt. Met dank aan collega kphart voor de verbetering.mvg,Tom td zondag 18 februari 2007
td zondag 18 februari 2007
©2001-2025 WisFaq