Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vader en zoon

ik kom hier echt niet uit. alles geprobeerd maar snap het echt niet
Over 5 jaar zal een vader 4 x zo oud zijn als zijn zoon
en over 10 jaar 3 x zo oud .hoe oud is hij nu
is het x+ 5 =4(x+5) en
x+10 = 3(x+10)

bedankt jullie zijn te gek

joshua
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 februari 2007

Antwoord

de leeftijd van de vader weet je niet (x) maar die van de zoon ook niet. Dus die laatste noem je y.
Je komt dan uit op:
x+5=4(y+5)
x+10=3(y+10)
Als je deze twee vergelijkingen van mekaar aftrekt, volgt direct dat y=5, en dus dat x=...

Enne... volgende keer mag je rustig met je eigen, èchte naam ondertekenen hoor! Doen wij ook.
We zullen het niet doorvertellen. ;-)

groeten,
martijn

mg
maandag 12 februari 2007

©2001-2024 WisFaq