Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemengd vraagstuk leeftijdverhouding

hi wisfaq
een vraag waar ik echt niet uitkom A 2x zo oud als B en B is 2x zo oud als C ,over 28 jaar zijn ze samen 3x zo oud als nu hoe oud is elk
ik dacht A= 2b en B = 2c dus (a+2b +2c)*3 = 28 en en verder kom ik niet .ieder geval bedankt voor jullie hulp

sharon
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 februari 2007

Antwoord

Noem de leeftijd van c: x
dan is de leeftijd van b: 2x
De leeftijd van a is dan: 4x

Over 28 jaar zijn ze: x+28,2x+28,4x+28
Dus oplossen: 3(x+2x+4x)=(x+28)+(2x+28)+(4x+28)

vr groet

pl
maandag 12 februari 2007

©2001-2024 WisFaq