\require{AMSmath} Recursieve betrekking naar formule Geachte heer/mevrouw,Ik heb de volgende vraag:Hoe komt men van de recursieve betrekkingAn=(n-1)(An-2+An-1)naar de formule:An= n!·$\sum$(-1)i/i! ?(de $\sum$ gaat hierbij van i=2 naar n)Dit heb ik nodig om te verklaren wat de kans is dat niemand zijn eigen lootje trekt bij sinterklaaslootjes. Zie onderstaande link:lootjestrekken Weet u misschien raad? Bij voorbaat dank.Met vriendelijke groet, nathan Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 februari 2007 Antwoord dag NathanIn de link die je noemt staat uitgelegd hoe je dit kunt bewijzen met volledige inductie. Kun je aangeven welke stap hierin je niet kunt volgen?groet, Anneke maandag 12 februari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Geachte heer/mevrouw,Ik heb de volgende vraag:Hoe komt men van de recursieve betrekkingAn=(n-1)(An-2+An-1)naar de formule:An= n!·$\sum$(-1)i/i! ?(de $\sum$ gaat hierbij van i=2 naar n)Dit heb ik nodig om te verklaren wat de kans is dat niemand zijn eigen lootje trekt bij sinterklaaslootjes. Zie onderstaande link:lootjestrekken Weet u misschien raad? Bij voorbaat dank.Met vriendelijke groet, nathan Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 februari 2007
nathan Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 11 februari 2007
dag NathanIn de link die je noemt staat uitgelegd hoe je dit kunt bewijzen met volledige inductie. Kun je aangeven welke stap hierin je niet kunt volgen?groet, Anneke maandag 12 februari 2007
Anneke maandag 12 februari 2007
©2001-2024 WisFaq