\require{AMSmath} Exponentiele vergelijking Wat zijn de kenmerken van een exponentiele vergelijking? Lisett Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 februari 2007 Antwoord Een kenmerk is dat de variabele voorkomt in de exponent van een macht. Je komt ze, bijvoorbeeld, tegen bij exponentiele verbanden van de vorm:N(t)=b·gtGegeven N(t)=432, b=100 en g=2 en de vraag 'wat is dan t?' geeft de vergelijking:100·2t=432Een voorbeeld van een expontiele vergelijking. Anders vormen zijn ook mogelijk. Zie bijvoorbeeld 7. Exponentiele en logaritmische vergelijkingen oplossen. WvR zaterdag 10 februari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat zijn de kenmerken van een exponentiele vergelijking? Lisett Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 februari 2007
Lisett Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 februari 2007
Een kenmerk is dat de variabele voorkomt in de exponent van een macht. Je komt ze, bijvoorbeeld, tegen bij exponentiele verbanden van de vorm:N(t)=b·gtGegeven N(t)=432, b=100 en g=2 en de vraag 'wat is dan t?' geeft de vergelijking:100·2t=432Een voorbeeld van een expontiele vergelijking. Anders vormen zijn ook mogelijk. Zie bijvoorbeeld 7. Exponentiele en logaritmische vergelijkingen oplossen. WvR zaterdag 10 februari 2007
WvR zaterdag 10 februari 2007
©2001-2024 WisFaq