Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10988 

Re: Bijzondere kwadraten

7,5ˇ7,5=
(7+0,5)ˇ(7+0,5)=
7ˇ7+7ˇ0.5+0.5ˇ7+0.5ˇ0.5=
7ˇ7+(0.5ˇ7+0.5ˇ7)+0.5ˇ0.5=
7ˇ7+1ˇ7+0.5ˇ0.5=
8ˇ7+0.5ˇ0.5=+56,25
Idem : 75ˇ75=5625 ; 25ˇ25=625 ; 45ˇ45=2025 enz.

Koning
Docent - zaterdag 10 februari 2007

Antwoord

Ja, zo kun je het inderdaad aantonen. Of de vragensteller van destijds dat nog geprobeerd heeft, vermeldt de historie niet. Meestal is men tevreden met het antwoord en kan men verder met de opgegeven taak. Niet altijd komt er een vervolgreactie. Maar in elk geval bedankt voor déze reactie.

MBL

MBL
zondag 11 februari 2007

©2001-2024 WisFaq