Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Identiteit bewijzen

Hoi ik heb een vraagje:

Bewijs volgende identiteit:

cos4a-sin4a = 1-2sin2a

Ik heb het gevonden tot hier:

(cos2a-sin2a)(cos2a+sin2a) = 1-2sin2a

(cos2a-sin2a).1 = 1-2sin2a

cos2a-sin2a = 1-2sin2a

Mag je nu die -2sin2a naar de andere kant van het gelijkheidsteken? Anders is het vlug bewezen.

Kevin
2de graad ASO - vrijdag 9 februari 2007

Antwoord

Ja: links n rechts 2sin2a; klaar.

kphart
vrijdag 9 februari 2007

©2001-2024 WisFaq