Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Los grafisch op

Goede dag,

De opdracht:
Los grafisch op: z4 = 1

Hoe je dit grafisch oplost, zou ik niet weten...

Maar wat ik ervan maak:
r4ej4F = 1e0j
dus r4 = 1 en 4F = 0 +/- k 2p

Dus r = 1 en F = 0 +/- k(p/2)

Allereerst klopt dit? Zoja, hoe ga ik verder om de (4) antw. te verkrijgen?

En hoe los je dit grafisch op?

Alvast bedankt!

Bert V
Student hbo - vrijdag 9 februari 2007

Antwoord

In feite heb je het grafisch opgelost: omdat je bij vermenigvuldigen `hoeken moet optellen' moet je hier dus alle hoeken zoeken die, vermenigvuldigd met 4 op een veelvoud van 2p uitkomen. Omdat het om argumenten van complexe getallen gaat moet je je beperken tot het interval (-p,p]. In jouw geval blijven dan k=-1, 0, 1, 2 over.

kphart
vrijdag 9 februari 2007

©2001-2024 WisFaq