Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poolvergelijkingen snijpunten

Hallo,

Ik heb een opdracht en ik snap niet hoe ik deze moet oplossen. De functie die ik heb gekregen is een poolvergelijking, namelijk:
r=0,5q ( 0 q6p.

Van deze functie moet je de snijpunten met de X-as en de Y-as bepalen.

Hoe moet dit?

met vriendelijke groeten

jaco
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 februari 2007

Antwoord

Hallo

Voor een punt op de x-as is q = k.p en dus r = k.p/2
In je interval zijn dit dus de punten:
(0,0), (p,p/2), (2p,p), ..., (6p,3p)
In cartesische coördinaten wordt dit (x = r.cosq en y = r.sinq):
(0,0), (-p/2,0), (p,0), ..., (3p,0)

Voor een punt op de y-as is q = p/2+k.p en dus r = p/4+k.p/2
In je interval zijn dit dus de punten:
(p/2,p/4), (3p/2,3p/4), (5p/2,5p/4), ..., (11p/2,11p/4)
In cartesische coördinaten wordt dit:
(0,p/4), (0,-3p/4), (0,5p/4), ..., (0,-11p/4)
q49137img1.gif

LL
vrijdag 9 februari 2007

 Re: Poolvergelijkingen snijpunten 

©2001-2024 WisFaq