\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Kunnen jullie mij een beetje op weg helpen met de volgende vergelijking? cos2(1/2x)= sin2(x) Misschien zit ik er inmiddels al wel te lang naar te kijken. Ik kom er gewoon niet meer uit. Wat ik heb geprobeerd is het volgende: Als ik sin2(x) gelijk stel aan 1 - cos2x, krijg ik: cos2(1/2x)= 1 - cos2x Kan ik deze misschien vereenvoudigen? Alvast bedankt! Ruud Student hbo - donderdag 8 februari 2007 Antwoord Wat dacht je van: cos2(1/2x)=sin2(x) cos(1/2x)=sin(x) of cos(1/2x)=-sin(x) ...en dan beide vergelijkingen op de gebruikelijke manier oplossen!? Zie 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR donderdag 8 februari 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunnen jullie mij een beetje op weg helpen met de volgende vergelijking? cos2(1/2x)= sin2(x) Misschien zit ik er inmiddels al wel te lang naar te kijken. Ik kom er gewoon niet meer uit. Wat ik heb geprobeerd is het volgende: Als ik sin2(x) gelijk stel aan 1 - cos2x, krijg ik: cos2(1/2x)= 1 - cos2x Kan ik deze misschien vereenvoudigen? Alvast bedankt! Ruud Student hbo - donderdag 8 februari 2007
Ruud Student hbo - donderdag 8 februari 2007
Wat dacht je van: cos2(1/2x)=sin2(x) cos(1/2x)=sin(x) of cos(1/2x)=-sin(x) ...en dan beide vergelijkingen op de gebruikelijke manier oplossen!? Zie 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen WvR donderdag 8 februari 2007
WvR donderdag 8 februari 2007
©2001-2025 WisFaq