Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 47134 

Re: Inhoud van een kegel

Ik kom niet op 1/3·r2·h uit.
Zo ben ik begonnen:
pò((r/h)·x)2 dx= (r/h)2 · x2 dx= 1/3((r/h)x)3
= p[1/3·(r/h)·h·x] = [[1/3·(r/h·x)3·h]
waar zit de fout? hoe kom ik op r2?

Linda
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 februari 2007

Antwoord

Het eerste is in ieder geval goed:
I=pò((r/h).x)2dx

a. je was de p kwijtgeraakt
b. de r/h is een *constante* dus die mag je ook voor de integraal halen
c. je moet dus integreren van 0 naar h

I=pò((r/h).x)2dx = p(r/h)2òx2dx = p(r/h)2[1/3x3]h0
= p(r/h)2.1/3h3
= 1/3pr2.h
= 1/3.grondvlak.hoogte

groeten,

martijn

mg
woensdag 7 februari 2007

©2001-2024 WisFaq