Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijking

Gegeven is cos 1/3p=1/2
Los eact op in het interval [-p, 2p]:

A. cos x = 1/2
B. cos 2x= -1/2

Alvast bedankt!

Zeus
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 februari 2007

Antwoord

Beste Zeus,

Je kan beter een geschikte titel kiezen, allemaal "aantonen" zegt weinig over je vraag. Ik heb de titels aangepast. Bovendien is het de bedoeling dat je ook toont wat je zelf al geprobeerd hebt, of waar je vast zit (spelregels!). Ik zal je proberen wat verder te helpen, meer niet.

We hebben een hele pagina over het oplossen van goniometrische vergelijkingen. Op die pagina vind je alles wat je nodig hebt voor deze opgaven. Lukt het niet, dan kan je reageren: toon dan wat je al hebt.

mvg,
Tom

td
dinsdag 6 februari 2007

©2001-2024 WisFaq