Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 49048 

Re: Multple choice

Ik heb de formule voor binomiale verdeling.
P(x=k)=(n).pk.(1-p)n-k
(k)
Maar wat is p en wat is k,wat moet ik waar invullen? Vooral de k komt me onbekend voor.

Marlou
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 februari 2007

Antwoord

1-P(X4) = 1 -P(X=0)-P(X=1)-P(X=2)-P(X=3)-P(X=4)
p = 0,25 dus 1-p =0,75
In P(X=0) is k = 0
In P(X=1) is k = 1
In P(X=2) is k = 2
In P(X=3) is k = 3
In P(X=4) is k = 4
De formule voor de binomiale verdeling geeft in dit geval erg veel rekenwerk.Met b.v de TI-83/Ti84 kan het wat sneller.

1 - P(X4) = 1 - binomcdf(10,1/4,4) 0,0781

wl
maandag 5 februari 2007

©2001-2024 WisFaq