Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen (boter)

hi wisfaq,iets wat ik niet snap
hoeveel pond boter van o,80 euro moet gemengd worden met 8 pond van 0,60 eurocent opdat er ee nmengsel onstaat van 0,64 eurocent
mijn oplossing
x pond boter = 0,80, 8 pond boter = 0,60 ,
0,80x+0,60= 0,64 = 0,80x = 0,64-0,60 = 0,04
x= 0,80/0,04 = 20
maar als ik 20 invul klopt het niet ,hetlijkt alsof het 2 moet zijn

bedankt voor jullie hulp

joshua
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 februari 2007

Antwoord

Hallo

Stel, je neemt x pond boter van 0,80 euro/pond.
De totale prijs van het mengsel is dan x.0,80 + 8.0,60
De totale massa hiervan is dan x+8 pond
De prijs per pond van het mengsel is dan : (x.0,80+8.0,60)/(x+8)
Stel dit gelijk aan 0,64 en bereken x.
Je vindt inderdaad x = 2

LL
zaterdag 3 februari 2007

©2001-2024 WisFaq