Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lissajous

Wanneer wordt de kromme van een figuur lang? In het vierkant met x tussen -4 en +4 en y tussen -4 en +4?

Als je kijkt naar de volgende parametervoorstellingen"
x= sinat x=cosat x-sinat x=cosat
y= cosbt y=sinbt y=sinbt y=cosbt

voor welke a en b zijn de figuren gesloten en voor welke a en b zijn ze open?

joos
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 februari 2007

Antwoord

Dat heeft alles te maken met keerpunten bij Lissajousfiguren. Voor keerpunten geldt dat er waarden voor t te vinden zijn waarvoor beide afgeleiden tegelijk nul worden. Dus probeer 's iets in die richting!?

WvR
zaterdag 3 februari 2007

©2001-2025 WisFaq