\require{AMSmath} Machtsfunctie met complex getal (oid) Wederom een vraag over zo'n complexgetal.. z=cos(3p/4) + i sin (3p/4) (2+Ö2 Z)^15 als a+bi schrijven ik werk het om naar (1+i)^15 modulus is dan (Ö2)^15 (toch?) dan het argument: 15 arg (1+i)= 15p/4 dus dan krijg ik: (Ö2)^15 (cos15p/4 + i sin 15p/4) en dat is: (Ö2)^15 (cos7p/4 + i sin 7p/4) en dat is (Ö2)^15 (Ö2/2+ i Ö2/2) en dat is 128 + 128 i Is dit het goede antwoord? twijfel een beetje heel erg omdat ik de rest ongeveer alemaal fout deed.. ronald Student universiteit - donderdag 1 februari 2007 Antwoord z=-1/2Ö2 + 1/2iÖ2 Þ (2+Ö2.z) = 2+ (-1+i) = 1+i |1+i|=Ö2 Het is handiger om (2+Ö2.z) als een complexe e-macht te schrijven: 2+Ö2.z = |1+i|.exp(i.arg(1+i)) = Ö2.exp(ip/4) dus (2+Ö2.z)15 = ... groeten, martijn mg donderdag 1 februari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wederom een vraag over zo'n complexgetal.. z=cos(3p/4) + i sin (3p/4) (2+Ö2 Z)^15 als a+bi schrijven ik werk het om naar (1+i)^15 modulus is dan (Ö2)^15 (toch?) dan het argument: 15 arg (1+i)= 15p/4 dus dan krijg ik: (Ö2)^15 (cos15p/4 + i sin 15p/4) en dat is: (Ö2)^15 (cos7p/4 + i sin 7p/4) en dat is (Ö2)^15 (Ö2/2+ i Ö2/2) en dat is 128 + 128 i Is dit het goede antwoord? twijfel een beetje heel erg omdat ik de rest ongeveer alemaal fout deed.. ronald Student universiteit - donderdag 1 februari 2007
ronald Student universiteit - donderdag 1 februari 2007
z=-1/2Ö2 + 1/2iÖ2 Þ (2+Ö2.z) = 2+ (-1+i) = 1+i |1+i|=Ö2 Het is handiger om (2+Ö2.z) als een complexe e-macht te schrijven: 2+Ö2.z = |1+i|.exp(i.arg(1+i)) = Ö2.exp(ip/4) dus (2+Ö2.z)15 = ... groeten, martijn mg donderdag 1 februari 2007
mg donderdag 1 februari 2007
©2001-2024 WisFaq