Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functie ontwikkelen in machten van x+2

Hey
Hoe ontwikkel je 1/ (x2+4x+7) in machten van x+2 ?
ik heb x2+4x+7 als ((x+2)2+2)+1 geschreven en dan de binomiaalreeks 1/ 1+x gebruikt. Ik kom echter iets fout uit

het antwoord zou moeten zijn: (-1)^n ((x+2)^2n) / (3^n+1) op ]-Ö3 -2,Ö3 -2[

joeri
3de graad ASO - maandag 29 januari 2007

Antwoord

Je was er bijna; wat je had moten doen was de noemer als (x+2)2+3 schrijven en dan de 3 buiten haakjes halen: 3(1+u2), met u=(x+2)/wortel(3). Je krijgt dus (1/3)*1/(1+u2)=(1/3)*som((-u2)n, n=0..oneindig). Als je darna weer invult wat u is krijge je als algemene term precies wat in het antwoord staat.

kphart
dinsdag 30 januari 2007

©2001-2024 WisFaq