Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Spaarpot

s.o.s .ik heb een p.o. en snel een antwoord nodig.bedankt heel veel
in een spaarpot zitten 50 eurocent stukken,1 euro stukken en 2 euro stukken. in totaal 80 stukken
het aantal stukken van 1 euro is 3/5 van het aantal stukken van 2 euro
het aantal stukken van 50 eurocent is gelijk aan de som van het aantal stukken van 1 euro en 2 euro
hoeveel stukken heb je van elk

joshua
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 januari 2007

Antwoord

Wat dacht je van een stelsel van vergelijkingen?

v: aantal 50 eurostukken
e: aantal 1 eurostukken
t: aantal 2 eurostukken

Er geldt:
v+e+t=80
e=3/5t
v=e+t

Vervang in de eerste vergelijking v door e+t (derde vergelijking). Vervang in het resultaat e door 3/5t (tweede vergelijking) en voila, weer een probleem opgelost! Maar misschien kan 't nog wel handiger...

WvR
maandag 29 januari 2007

 Re: Spaarpot 

©2001-2024 WisFaq