Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren door substitutie

Ik moet integreren: òxÖ(1+x)dx. Nu had ik u=1+x en dan du=1·dx, xdx is dan udu.
òÖudu=òu^(3/2)+C en dan u invullen maar dit klopt niet. Wat doe ik fout? Alvast bedankt!

Jessic
Student universiteit - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Stel eens Ö(1+x) = u zodat 1 + x = u2 en dus dx = 2u.du
Dit in de gegeven integraal invoerend krijg je ò(u2-1).u.2u.du.
Met deze wortelvrije vorm weet je wel raad, denk ik.

MBL

MBL
zondag 28 januari 2007

©2001-2024 WisFaq