Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel primitiveren xln(x+2)

Primitiveren van òxln(x+2)dx. Wat doe ik fout? Ik neem f(x)=ln(x+2) en g'(x)=x.
òxln(x+2)dx=1/2x2·ln(x+2)-ò(1/x+2)(x2/2)=1/2x2·ln(x+2)-1/2x2·ln(x+2)+òxln(x+2)dx. Als de integraal I is krijg je dan: I=I. Kunt u mij helpen?

Jessic
Student universiteit - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Wat je doet is helemaal niet zo gek. Voor de primitieve van x2/(x+2) moet je de breuk splitsen in 4/(x+2) + x - 2 en dat integreer je natuurlijk probleemloos. Kijk wel even uit: ik heb de factor 1/2 weggelaten bij deze splitsing.

MBL

MBL
zondag 28 januari 2007

©2001-2024 WisFaq