Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 48873 

Re: Re: Twee vergelijkingen met twee onbekenden

Ik zie idd de voorlaatste stap nog niet.. Verder wel duidelijk, bedankt!

Jessic
Student universiteit - zondag 28 januari 2007

Antwoord

De vergelijking x3-6x-9=0 is niet zo 1-2-3 oplosbaar.. tenzij je 'ziet' dat x=3 een oplossing is. Je kunt dan met behulp van een staartdeling schrijven:

x3-6x-9=(x-3)(x2+3x+3)

(x-3)(x2+3x+3)=0 geeft dan
x=3 of x2+3x+3=0

..de laatste vergelijking heeft echter geen oplossingen.

WvR
zondag 28 januari 2007

©2001-2024 WisFaq