Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee vergelijkingen met twee onbekenden

Ik heb de vergelijkingen:
y+1=(x-1)2 en 3x=y2
Nu heb ik deze al omgeschreven tot y=x2-2x-1 en y=±Ö3x. Vervolgens probeer ik op te lossen x2-2x-1=Ö3x of x2-2x-1=-Ö3x
Vervolgens loop ik vast. Kunt u mij helpen? Bij voorbaat dank!

Jessic
Student universiteit - zaterdag 27 januari 2007

Antwoord

Je hoeft niet y vrij te maken... en om nu wortels te gaan 'invoeren' lijkt me niet 'echt' handig...

Waarom niet x=1/3y2 en dan substitueren in y+1=(x-1)2?

Dit geeft:

y+1=(1/3y2-1)2 en dat laat zich wel 'lekker' oplossen...

Zou het daarmee lukken?

WvR
zondag 28 januari 2007

 Re: Twee vergelijkingen met twee onbekenden 

©2001-2024 WisFaq