Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Conditionele kansdichtheidsfunctie

f(X,Y) = 3/4(2x + y) met [x = 0], [y = 0], [(2x + y) = 2]
0 anders

Nu wordt er gevraagd wat de conditionele kansverdeling moet zijn wanneer gegeven dat Y1

In het algemeen geldt dan fx,y|y1 = f(x,y)/p(y[=1]

Zelf heb ik geprobeerd om het oppervlak te verdelen in 2 stukken en daarover te integreren zodat p(y[=1]) kon vinden. Helaas is dit niet gelukt en waarschijnlijk is dat de verkeerde aanpak of ik heb fouten gemaakt

Bij voorbaat dank,

Kenneth

Kennet
Student universiteit - donderdag 25 januari 2007

Antwoord

Kenneth,
P(Xx/Y1)=P(Xx,Y1)/P(Y1).Je hebt dus de marginale verdeling van Y nodig.De marginale verdeling van Y,zeg f(y)=3/4ò(2x+y)dx,waarbij x loopt van 0 naar 1-1/2y.Dit geeft:f(y)=3/16(4-y2), 0y2.Je kunt de P(Y1) ook wel vinden door te integreren over het oppervlak onder de lijn 2x+y=2.In beide gevallen vindt je dat P(Y1)=11/16.De teller zal zelf wel lukken ,denk ik.

kn
vrijdag 26 januari 2007

©2001-2024 WisFaq