Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Standaardafwijking onbekend

Hai ik heb twee vragen over een stochast die X Normaal verdeeld is: (150, s)

De sigma is dus onbekend. Bereken de s nu zó dat p(X162) = 0,01

en bij de volgende: Bereken de s zó dat P(142X158)=0,20

Ik snap bij beiden niet hoe ik het uit zou moeten rekenen met de rekenmachine..

Hopelijk weten jullie het :-)

Ciao Alexander

Alexan
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 januari 2007

Antwoord

1) P(X162) = P(Z(162-150)/s) = 0,01. Met de inverse normal bepaal je nu de bijbehorende grenswaarde ® 2,33 dus 12/s = 2,33
2) let op symmetrie: de grenzen liggen symmetrisch t.o.v. m=150. Dus geldt nu P(X158)=0,40 Verder op dezelfde manier als 1)

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
dinsdag 23 januari 2007

©2001-2024 WisFaq