Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële vergelijking oplossen

Hoe kan ik de volgende vergelijking oplossen voor x:
4e4x+8ex-32e-2x=0

Jessic
Student universiteit - dinsdag 23 januari 2007

Antwoord

Beste Jessica,

Vermenigvuldig beide leden met e2x, je krijgt dan een constante term, een term in e3x en een term in e6x = (e3x)2. Stel y = e3x, dan krijg je een kwadratische vergelijking in y. Oplossen naar y en weer overgaan op x.

mvg,
Tom

td
dinsdag 23 januari 2007

©2001-2024 WisFaq