To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poolvergelijkingen

Ik moet met een gegeven poolvergelijk "r2-8rsinq+12=0" het middelpunt en de straal van de cirkel geven maar ik heb totaal geen idee hoe ik dit moet oplossen.

Marijk
3de graad ASO - zondag 21 januari 2007

Antwoord

Hallo Marijke

Zet de poolvergelijking even om in een cartesische vergelijking
(met r2=x2+y2 en r.sin(q)=y)
Je zult vinden dat M(0,4) het middelpunt is en de straal gelijk is aan 2.

LL
zondag 21 januari 2007

 Re: Poolvergelijkingen 

©2001-2025 WisFaq