\require{AMSmath} Berekenen uitkomst steekproef Vooraf een enquete wordt geschat dat iets 15x zal voorkomen Geschat 15x Uit enquete blijkt: 10 x Is dit respresentatief? N= 50 P = 0,30 Tweezijdige onderzoeksvraag Vervolgens tekent men een kromme: De uitwerking is: T/m 8 kan niet Vanaf 23 kan niet H0 handhaven, want 23108 9/tm 22 = groen Mijn vraag is nu hoe komt met aan het antwoord t/m8 en vanaf 23? Zou iemand me dat uit kunnen leggen? Peter Student hbo - zaterdag 20 januari 2007 Antwoord Hypothesetoetsen dus! H0:p=0,3 H1:p¹0,3 Je kan het schema binomiale toets gebruiken: En dan verder in- en aanvullen. Zie eventueel 3. Binomiale verdeling Zou dat lukken? WvR zaterdag 20 januari 2007 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vooraf een enquete wordt geschat dat iets 15x zal voorkomen Geschat 15x Uit enquete blijkt: 10 x Is dit respresentatief? N= 50 P = 0,30 Tweezijdige onderzoeksvraag Vervolgens tekent men een kromme: De uitwerking is: T/m 8 kan niet Vanaf 23 kan niet H0 handhaven, want 23108 9/tm 22 = groen Mijn vraag is nu hoe komt met aan het antwoord t/m8 en vanaf 23? Zou iemand me dat uit kunnen leggen? Peter Student hbo - zaterdag 20 januari 2007
Peter Student hbo - zaterdag 20 januari 2007
Hypothesetoetsen dus! H0:p=0,3 H1:p¹0,3 Je kan het schema binomiale toets gebruiken: En dan verder in- en aanvullen. Zie eventueel 3. Binomiale verdeling Zou dat lukken? WvR zaterdag 20 januari 2007
WvR zaterdag 20 januari 2007
©2001-2024 WisFaq