Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal - partieel breuken

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een probleem met de volgende opgave:
Integraal (2x2-1)/((4x-1)(x2+1))dx;
ik heb de integraal gesplitst;
A/(4x-1)+ Bx(4x-1)+ C(4x-1)
hieruit volgt: 2x2-1=Ax2+A+4Bx2-Bx+4Cx-C
volgende vergelijkingen:
- A+4B=2
- 4C-B=0
- A-C=-1
hieruit volgt: a: -14/17, b: 12/17, c:3/17
dan volgt de 'vernieuwde integraal':
(-14/17)/(4x-1)+ ((12/17)x+(3/17))/(x2+1)

De volgende stap kan ik niet maken - naar de uitkomst?
gegeven uitkomst: 3arctan/17-7/34ln[-1+4x]+6/17ln[17+2(-1+4x + (-1+4x)2]

Kunt u mij de laatste stap uitleggen?
of heb ik al fouten gemaakt in de stappen daarvoor?

bij voorbaat hartelijk dank

gr.
maurice

mauric
Student hbo - donderdag 18 januari 2007

Antwoord

Het is een beetje rommelig geloof ik... Uitgewerkt zou het dit moeten zijn?

q48667img1.gif

Gegeven uitkomst lijkt me dan niet juist...

WvR
zaterdag 20 januari 2007

©2001-2024 WisFaq