Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee massa veer systeem

Voor deze vraag moet ik de veerconstante berekenen. De twee vergelijken die ik heb zijn als volgt:
1/8000= 1/a+1/b en 160000= a+b

Samenvoegen kom ik uit op: 1/8000= 1/(160000-b)+1/b

moh
Student universiteit - woensdag 17 januari 2007

Antwoord

Maak de breuken in het rechter lid gelijknamig, tel zo op en je krijgt dan links en rechts één breuk, kruislings vermenigvuldigen... en je kan b oplossen.

WvR
woensdag 17 januari 2007

©2001-2024 WisFaq