Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binominale verdeling tussen twee waarden

Goedendag,
Volgens een politieke partij zal bij de komende verkiezingen 11% van de kiezers op de partij stemmen. Er wordt een steekproef gehouden onder 200 mensen. Hoe groot is de kans dat het aantal stemmers uit deze groep tussen de 15 en 27 ligt?
(het vraagstuk valt onder de binominale verdelingen)
Hartelijk dank!

Daniël
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 17 januari 2007

Antwoord

Binomiale verdeling!?
X:aantal stemmers op de partij
p=0,11
n=200
Gevraagd: P(15X27)

Oplossing: P(15X27)=P(X26)-P(X15)=0.8455-0.0655=...

WvR
woensdag 17 januari 2007

©2001-2024 WisFaq