Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een negatief getal tot de macht 0

Wat worden de antwoorden van:

-20 en (-2)0 ?

Dustin
Iets anders - woensdag 17 januari 2007

Antwoord

Als x ongelijk aan 0 is wordt xn gedefinieerd als het product van n factoren x (als n0); voor andere gehele waarden van n wordt xn zó afgesproken dat altijd xn+m=xnxm geldt. Uit die eis volgt dat x0=1 de enig juiste definitie is.
Dus (-2)0=1 en -(20)=-1.

kphart
woensdag 17 januari 2007

©2001-2024 WisFaq