Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aanpak van een som

Hallo,

ik heb de volgende som die luidt:

29a Bereken cos(t) in het geval dat sin(t) = 1/2
b Bereken sin(t) in het geval dat cos(t) = 2 sin(t)

ik heb bij 29a het volgende gedaan:

(sinus inverse (0.5))/\pi = 1/6, dus sin(1/6\pi) = 0.5
nu doe ik cos(1/6\pi) = 0.866 ongeveer... dat klopt wel, maar ik vraag me af hoe je een 'gehele antwoord' hieruit kan krijgen. cos(1/6\pi) = 0.5√3

Verder snap ik niet hoe ik vraag B moet aanpakken...

Met vriendelijke groeten Tom

Tom
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 januari 2007

Antwoord

1.
Als de sinus van hoek A (in een rechthoekige driehoek ABC) gelijk is aan 1/2 dan is de overstaande rechthoekszijde 1 en de schuine zijde gelijk aan 2. De aanliggende rechthoekszijde is dan √3. De cosinus van hoek A is dan gelijk aan...?!

2.
Er geldt sin2t+cos2t=1 als cos t = 2sin t dan geldt:

sin2t+(2sin t)2=1

Oplossen en opgelost...

WvR
dinsdag 16 januari 2007

©2001-2025 WisFaq