Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vertikale asymptoot

een vertikale asymptoot dacht ik te hebben als het genomen nulpunt van de noemder géén nulpunt is van de teller.

f(x): (x2-4x+3) / ( (x-1)2(x+1) )

Nulpunten teller: x=1 en x=3
Nulpunten noemer: x=1 en x=-1

Nu het punt x=1. Dat is een nulpunt van de noemer én van de teller. Ik zou dus stellig beweren dat het geen asymptoot is :) Alleen dat blijkt fout te zijn.. Snapt u het?

Ronald
Student universiteit - maandag 15 januari 2007

Antwoord

Ronald,
f(x)=((x-1)(x-3))/(2(x-1)(x+1))=(x+3)/(2(x+1))voor x¹1 en x¹-1.
Voor x=1 is de functie niet gedefinieerd.Voor x=-1 verticale asymptoot.

kn
maandag 15 januari 2007

 Re: Vertikale asymptoot 

©2001-2024 WisFaq