Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limiet als x->2

lim x=2 van f(x)=(x2-4) / (x2-5x+6)

Als ik 1,99 invul krijg ik -3,95, dus dan zeg ik dat de limiet -4 is. En dat klopt ook :)

Maar hoe bereken ik dat? Volgens mij moet ik kijken naar wat de functie doet rond x=2.. Kortom , het is me niet geheel duidelijk. Limieten waarbij x= oneindig lijken me zoveel makkelijker.

Ronald
Student universiteit - maandag 15 januari 2007

Antwoord

Moet je maar even zoeken op de "regel van de L'Hopital".
Hier op Wisfaq, of anders op google

groeten,
martijn

mg
maandag 15 januari 2007

©2001-2024 WisFaq