Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

1,521701086 = 0,4412Ln(x) - 0,5101

Dit is de formule. En nu wil ik graag weten wat x is. Kan iemand mij daarmee helpen? Dat zou fijn zijn!

DOei doei Groetjes Yvon

Yvonne
Student hbo - zondag 14 januari 2007

Antwoord

Beste Yvonne,

Er staat een vergelijking van de vorm: a = b.ln(x)-c.
Je wil nu ln(x) afzonderen om vervolgens x te kunnen vinden:

a = b.ln(x)-c Û a+c = b.ln(x) Û ln(x) = (a+c)/b

Door nu beide leden als exponent van e te nemen, vind je x.
Immers: e^ln(x)) = x. Dan nog jouw getallen ipv a,b,c invullen.

mvg,
Tom

td
zondag 14 januari 2007

©2001-2025 WisFaq