Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide sin en cos

De opdracht:

Differentieer: 18(cos23x-sin23x)
Eerst differentieer ik cos23x, ik krijg:
2cos3x·-sin3x·3=-6cos3x·sin3x
Dan differentieer ik sin23x, ik krijg:
2sin3x·cos3x·3=6sin3x·cos3x

Dan krijg ik:
18(-6cos3x·sin3x-6sin3xcos3x)
= 18(-12cos3xsin3x)
= -216cos3xsin3x

Mijn vraag, klopt dit?

Alvast bedankt!

Bert V
Student hbo - zondag 14 januari 2007

Antwoord

Ja, met sin 2t=2·sin t·cos t kan je er nog f(x)=-108·sin(6x) van maken.

WvR
zondag 14 januari 2007

©2001-2024 WisFaq